Thursday, February 25, 2010

Is Just My LUCKIEST Month

Approved that.HAAAAAAAA...Ha..Ha... (ketawa dengan evil~)

Cuba teka apa? Ok, tak payah teka. I bagi tahu jer terus.
I baru jer menang barangan Gin&Jacqie bernilai RM101!!! :)
yeay~

Okay, I'll tell y'all macam mana I boleh menang benda nih.Oh ya,apa bendanya nih yang I dapat. Since Gin&Jacqie well-known for their unique, stylish, various of bags.So, indeed saya menang beg.Bukan? And yeah, the prize is the bag. and...I among the 25 lucky people.Belagak sikit.

Bag itu adalah:
*The 13" laptop cover (RM65) - that totally doesn't fit my 14" lappy.. &
*Digital camera pouch(RM36) - which I dunno, dimanakah kamera digital 3pixel zaman atok moyang saya berada! Mungkin pouch ini boleh ditukar penggunaannya dengan dijadikan tempat penyimpan duit syiling.

Hmm..eh, I belum bagi tahu lah macam mana I boleh menang goodies nih. Sebenarnya I entered online contest, from my beloved magazine juga. CLEO. Haiishhh..baru nak tuka citarasa beli mag BAZAAR since rasa diri dah jadi Women nih..eheh. Namun(namun?!), CLEO dah bagi I macam-macam. So I reluctant nak tukar mag la macam ni. wawawa~

Okay now dengan rasa bongkaknya I nak tunjukkan bag-bag yang I menang ni. Bagi I, these two bags nampak lawa dan stylish dari sudut kognitif disonant -nye.


gin & Jacqie laptop cover 13-inch Laptop Cover

gin & Jacqie camera pouch Digital Camera Pouch



Tapi my sis cakap, these bags nampak macam buruk. My mom pula ingat, I menang Camera lama yang dalam gambar tuh.
Isk..isk..iskk....mereka ini...(sambil geleng kepala ke kanan dan ke kiri berkali-kali)




Wednesday, February 24, 2010

UNI INN vs BUSTANI HOTEL

It is nothing controversial between these two. I just wants to express my feeling, how i am so release!.Our family accommodation for my convocation (March 28th), was settled. Finally, I got a room for my family, after EDC is fully booked-out. Too bad, how i am acting so slow the day our convocation been announced.

We'll be staying at Bustani Hotel in Jitra on the 27th before move on to Uni Inn at my campus for stay-up on the 28th-29th.

I knew, it sound pretty weird since - what on earth I'm changing my hotel for the next day,aite?. To tell the truth, I can get the booking at Uni Inn for 27th! - late..... AGAIN!!! (-_-'). But, I wasn't purposely for booking it late. I did it on time,okay. Just at the right time as mentioned on Uni Inn website : 23rd FEB, @8am. It then became so 'cooler' i got through the line at almost 9am! :/
and i can't get the booking for 27th..:/
and i can't get the family room..:/
and
:/
(silent y'all)


I was about to make a deposit for the stay, and suddenly my friend-Faiz, told me about a new hotel at Jitra. gOOOshhh, Thanks GOD! My family don't have to stay at Kuala Perlis's T Hotel for the 27th. Rushin-gly I make a called to Bustani Hotel and make the reservation for the date. :).Tottally happy, cause we don't have to stay so far from campus. But no time lar like that for Kuala Perlis ikan bakar.

So today's evening, I made a payment for both reservation. (^_^). Happy gila!

Even I didn't get the type of room that i want, but at least my family and me got a place to stay. Takpe lah, korang-korang yer? yer?..Lagipun, my brother can't decide either he can come with or not, cause my sis-in-law will going to give birth to my becoming twin nephew! YEAY! due is on March. Nevermind then.

Okay lar..for those who didn't get the room for a stay yet on the convocation day, I would like to suggest y'all these both hotel- selain EDC. (copy paste jap)

Jitra Changlun, Kubang Pasu, 06000 Jitra, Kedah Darul Aman, Malaysia
Tel : +(60)4.9177.777

or, you may try your luck at here, who knows someone might cancel the reservation kan.

Uniutama Travel & Tours Sdn Bhd,
Universiti Utara Malaysia,06010 Sintok,Kedah Darul Aman.
Tel :
• 604-9232208
• 604-9244545


Okay!
dan Selamat MenCOBA!







-Just realize, Bustani hotel website already updated!............. Cepatnyer!



Saturday, February 20, 2010

Harajuku Lovers LOVE dolls fragrance worth RM265!!

Yesterday..i went to TIME MAG booth,
CLEO's March is OUT!!!!

"GO GO AND GRAB THE MAG!"

hehe...actually, this is kinda kiddo (nah!)..but I just wanna tell...
flipped to the back pages (winners page!)

I"VE WON THE CLEO/GWEN STEFANI CONTEST!!!!

double woot!~


comel kan?


I run through Macy's website, and the Harajuku's perfumes only comes in 30ml,10ml EDT bottle.
kan best kalo dapat 50ml...heheee

Oh yeah,stated there...the prize comes together with Gwen Stefani L body lotion 200ml..

Gwen Stefani L.A.M.B Body Lotion 200ml

so guess, which type of the perfume bottle I'm gonna get...




G, LOVE , ANGEL , MUSIC , BABY!





-waiting patiently for the announcement letter-

Monday, February 15, 2010

now i understand,ke understood?...

Last week, masa tengah cari breakfast...hari apa ntah.
semasa tengah bergosip dengan kakak.

My Sis :

Bukan ape Nor, mak nak anak perempuan dia ada dekat, tengoklaa dah berapa lama kau belajar jauh, lagi pun hari tuh aku ada dengar kawan mak cakap-'bising la rumah kau yek, anak perempuan semua dah balik' (Maksudnye?). Lagipun harituh aku dengar mak terlepas cakap -'kalau korang tade ngan sape aku nak cakap/ngadu (@luahan emosi..)?'...and so...and so...

(hmm..camtuh kot ayat dia)

Aku : oooo...

aku terdiam sambil bawa kereta huru hara - kakak aku kata medan penglihatan/titik fokus aku dah sempit.





Cam otak aku sekarang kot.






Wednesday, February 03, 2010

BULAN 3 INI!


yaaashhhh!! Im IN....:D

Akhirnya, akan Convo juga this 27th -29th March '10...
IM SO FLYYY~ ( cakap ala-ala nigger,okay)

ALHAMDULILLAH~



Aku tau ini adalah cerita lama, since list name dah lama keluar kan. Just I'm bengang sikit dengan UIL( University Industrial Learning, eh?) ke siapa-siapa terbabit ini, sebab lambat keluarkan tarikh sidang B.Comm...the real damn date for us.

Tidak kah mereka tidak dapat berfikir secara waras untuk kami yang berada di kejauhan ini begitu taksub nak tahu tarikh bila sidang kami?
Cuti (Bagi yang bukan penganggur macam aku),
hotel lagi!!? .. peningkatan emosi boleh berlaku!
issshh..menyusahkan betul laa....

Booking EDC (Hotel depan UUM) untuk 28-30th dan dibatalkan, since ramai member cakap sidang akan rotate..maksudnya, kemungkinan sidang untuk B.Comm adalah pada 27th/28th (fyi: 27th, EDC dah fully booked! ). Tidak Ada Logika!..

"Takkan aku nak booked semua hari kot??Kalau aku first day,kene booked 26th...if last day,kene booked untuk 30th plak..." - monolog ye aku hampir seminggu nih.

Confirm, me dan family akan berada di luar kawasan Changlun ketika itu nanti. DEMMIT!


Tapi bukan perkara ini jer yang menganggu fikiran dan emosi, MI ROPA!!!
What should i wear on that day? - susah nya jadi perempuan kan. To many thanggg.
AYUDA ME!
(Tak sedar diri tak berpendapatan....tetap.....ohh)




status : duduk depan laptop, sambil dengar lagu JLo...
ish, even if i have one, tak sanggup rasanya nak THROWIN ON MY LOUBOUTINS!! :D




Monday, February 01, 2010

WatToDuu... (ala2 org tu!)

Kalau zaman-zaman kampus dulu (tibe-tibe!),
time macam ini mesti aku tengah mengadap laptop sambil dengar lagu ala-ala hardcore hiphop, huh!?..kalau rasa feeling plak...dengar RnB takpun pop pun boleh dengan headphone keras aku nih. :D
tak pun aku layan movie Korea/Jepun/English- hasil dari member-member, dan hasil penungguan aku download dari torrent. Penyabar tol aku rasa diri ini masa download tuh.."DEMI SESUATU HIBURAN!" danngg~

Sekarang..tak payah nak susah-susah cari hiburan. Semuanya ada depan mata..
bila-bila boleh dapatkan. Betul kan?
yang penting sekali adalah chill out dengan old-friends and family -(what i wanted the most,back then).

Kalau zaman-zaman kampus dulu, Balik Kampong time - the most favourite thing to wait for! Especially masa balik cuti semester, I'll be the 1 dalam 'puluhan' people yang dah beli tiket awal sebulan nak balik Melaka. A week before, fikiran dah berada kat Pahlawan (Apalah baju baru aku nak beli nanti?)-sambil belek-belek CLEO atas katil. Tidak pun dah bayangkan betapa happy gila dapat makan masakan my mum. Kalau waktu matrik dulu,kecik lagi..balik cuti mesti nak suruh masak sambal ayam. Masa kat Kampus, kira dah besar lah sikit..mintak ayam gak (o_0') tapi dah add up sikit- dah pandai makan sotong kering (GOSSSHH, sedap betul!). My roomate once pernah bagi sotong kering...POSTED lagi dari Sarawak! ngaaahahaaa...Thanks yer Cujane! :D..Dekat sini mahal gila...kecik pula tu..heheee

Kalau zaman-zaman kampus dulu, nak hangout pun dalam kampus jer banyak..
susah gila tak ada transport. Aku agak 'hilang akal' (maksud= loca) la jugak 1st year dulu dengan kereta tiba-tiba balik matrik je dah kene jual!...
Nak keluar, kene sewa kereta..RM5 per hour..memang dah jadi kebiasaan kat kampus ..so layan~
kadang-kadang naik bus,- Habis rambut aku!!. Member jadi tukang gelak jerk. haiishh
pelik gak, bus pun asik dapat HBR jer...tak pernah lak sangkut dengan bus Mara. (kuang ajo!)
ingat lagi masa 1st hangout semester 1 ngan 'member bahik punyer' terus gi Penang..
punya lar~ But the memory...oklah.Still in my mind!:D
..."kita akan buat apa juga untuk mendapatkan sedikit hiburan."...
aceceh..DUNIAWI sungguh! (-_-').

sekarang.....
what am i doing rite now yeah???
Kalau zaman-zaman kampus dulu, member-member mesti tanya- dah siap assignment bla..blaa...blaa??
sekarang - Len, dah keje ke belum??
agak stressful gak mendengarnya, walaupun ada yang kata - laaa, konvo pun belum lagi , rilex laa..
kadang-kadang nak sedapkan hati, cakap dengan diri sendiri...'bukan ke selama ni cuti-cuti lama macam ini yang ditunggu-tunggu?'
hehe..ALASAN!

Apa-apa pun setelah penat ke sana ke mari,
turun KL 2-3 kali, isi borang itu ini. sending my resume to many organisations.
walaupun ada yg hampir berjaya, tapi tak dapat dituruti atas sebab-sebab 'kekeluargaan'
I've just decided to apply as many as i can (sebanyak mana yang saya boleh)
borang-borang governmnet..aku mula rasa nak attached dengan gomen - IM FEELING YOU! hee
Mak dah bising "tu laa dulu suh amik doctor tak nak" - mak, since bila laa dak nor amik bio!
confirm, i'll be dead on my first job doctor tu nanti.
Abang pula "Kenapa ko tak jadi lawyer, leh tolong aku...itu...ini" - tu, cita-cita aku dalam buku rekod sekolah rendah jer taw tak! sekolah rendah!
Aku pula : Kenapa lar aku tak jadi arkitek... (Haaaaiih!)
sorry bebel banyak nampaknyer..

Sekarang, my day, sehari harian..
beli setem untuk job application letter (still rasa letter more comprehensive berbanding online),apply as many job as i can, main Farmville sampai dapat estate setelah BarnBuddy dah khatam, menerima pelawaan member-member untuk hangout,movies, sertai kuiz-kuiz hadiah mewah dalam CLEO(setem banyak), ambil barang tupperware mak, beli pisang goreng crispy untuk my sis in law, cuba buat kuih muih di waktu petang, shopping, and menjalankan road tour ke Jaya Jusco every Friday-shopping gak .. and teman my lil nephew naik THOMAS the train. ;)..selain minat terbaru kami 2 beradik bersama kakak ipar yang sedang pregnant baby twin-beli teh ais bungkus. BUNGKUS okkay! -


Ye, aku tahu..aku cakap/taip ini macam orang dah sepuluh tahun tinggalkan kampus kan?. But, the truth is..I MISS THAT LIFE DAMN MUCH!. haha~


what to do.......